Fundamentet är kvalitet överallt

 

Företaget ”Vortex Aquatic Structures International”, med huvudkontor i Montreal, Kanada, grundades 1995 med införandet av den första ”Splashpad”. Kontinuerlig användning av material i bästa möjliga kvalitet kombinerat med unik, inspirerande design och avancerad nivå av utveckling och teknik har skapat och byggt företagets position som världsledande inom vatten- och lekplatslösningar, stadsmiljöer, parker, campingplatser och vattenparker..

 

Förutom sin verksamhet i Montreal har Vortex International regionala försäljnings- och teknisk supportkontor i USA, Frankrike, Spanien, Kina, Tyskland och Danmark. Vortex Aquatic Structures International har också ett globalt marknadsförings- och distributionsnät som stöder Europa, Asien, Mellanöstern, Australien och Latinamerika. Hela Skandinavien är täckt från kontoret i Danmark, i samarbete med CADO-koncernens kontor i Sverige. 

 

Med över 7500 installationer i 50 länder, fortsätter vårt uppdrag att leda industrin, bland annat genom att ständigt utveckla de bästa, roligaste och snyggaste och mest innovativa och säkra produkterna för vattenglada familjer och barn i alla åldrar och för personer med funktionshinder och utmaningar .

 

 

Lekvärdet är planerat från början

Vi arbetar grundligt redan på de första inledande punkterna när en ny Splashpad® ska bli verklighet. Vi börjar med att intervjua ansvariga operativa och ekonomiskt ansvariga nyckelpersoner. Vi pratar också ofta med andra yrkesverksamma som är inblandade i ett projekt – det kan vara arkitekter, landskapsarkitekter, trädgårdsmästare och andra – men naturligtvis också parkansvariga, platsägare, lägerledare, verksamhetschefer, förvaltare av nöjesparker samt pool-, fritids- och poolleverantörer.

 

Informationen som samlas in är en del av vårt förberedande arbete innan vi kan komma med de första lösningsförslagen. Vi har egna specialister, landskapsarkitekter, ingenjörer och grafiker som tillsammans väljer produktförslag och utvecklar mönster, rörplaner, vattenreningsverk, tekniska ritningar och 3D-ritningar.

 

Vi arbetar metodiskt och noggrant.

 

 

Kapaciteten och upplevelserna hanteras

Lösningar från Vortex är utformade på ett sådant sätt att det finns plats för success. Med över 250 olika funktioner kan många typer av vattenlek väljas, vilka alla kräver mer eller mindre utrymme. Vi känner till vattnets rörelser utom den enskilda funktionen, och därför kan vi ordna på ett sådant sätt att det också fungerar bra i den verkliga världen när lösningarna senare tas i bruk.

 

Vi vet också mycket om hur många kvadratmeter man med fördel kan rekommendera för varje person på platsen.

 

Med kunskap undviker man obehagliga överraskningar.

 

 

Unik teknik och patent

Sedan 1995 har Vortex International utvecklat ett stort antal unika koncept, tekniker och patent som har hjälpt till att skapa positionen som en av världens ledande tillverkare och leverantörer inom vattenområdet.

 

Särskilt välkända är:

SEEFLOW – Främjar färgglada reflektioner, skapad av kombinationen av klara färger, solljus och vatten.

TOEGUARD – Monteringen av stålaggregaten skyddas av särskilt mjuk plast, så att små tår inte stöter på något svårt.

TURNTECH – Funktionerna kan enkelt rotera 360 grader och start / stopp av vatten i vissa riktningar kan styras.

SAFESWAP – Enheter kan enkelt flyttas och bytas ut utan att hela området byggs om.

 

 

Materialen är översta hak överallt

Vortex använder alltid premiummaterial och uppfyller kriterierna för alla större tillverkningsmetoder. Detta säkerställer att produkter och lösningar är pålitliga, slitstarka och resistenta mot kemikalier och vandalism.

 

Värt att nämna är:

ROSTFRITT STÅL – Mycket hög kvalitet med minst 25% återvunnet material.

SEEFLOW – Unikt för Vortex och tillverkat med upp till 40% återvunnet material.

MÂSSING – Strålhuvud, groundsprays och andra viktiga delar är av den finaste mässingarna.

 

 

Oändliga färgkombinationer

De ljusa, vackra färgerna kan kombineras i något nära det oändliga. Ett antal element kan också levereras i en polerad ren metallversion, där det finns mycket få färger på delar av produkterna. De många färgerna av hög kvalitet är långvariga och resistenta och kan monteras i praktiskt taget vilken som helst version av befintliga färgpallar och nya designval på områden som skapats av arkitekter och landskapsarkitekter.

 

 

Certifierad kvalitet och nyckelstandarder

Vortex International är certifierad och uppfyller de ledande kanadensiska, amerikanska och europeiska standarderna. Således kan man vara säker på att kvaliteten är i ordning, både i produktion, drift och underhåll.

 

 

Kvalitet är grunden överallt …