Denna unika vattenleksfamilj med sju lekmöjligheter är särskilt lockande för barn i åldersgruppen 2-5 år. Varje design inbjuder barnen att förändra i omgivningen, som om det vore i verkligheten. Inspirerat av floder, tidvatten och bergstoppar, erbjuder Water Journey mycket taktila upplevelser om dynamiken i det verkligt naturliga landskap.

Water Journey ™ Labyrinth, Jet Dance, Race och Tide Pool är fyra markmodeller som skapats efter strömmar och sandstränder. Varje unikt leklandskap använder verklighetstrogna modeller för att skapa stimulerande lekupplevelser!

LABYRINTH
Resan börjar när
barnen släpper den första
vattenkaskaden från en tryckpump.
Vattnet forsar  igenom
de olika formationerna. Allt
medan, slussar, kvarnar
och silar ändrar vattnets väg.

JET DANCE
Barnen ändrar vattenstrålen genom att
aktiverar olika vatteneffekter. Beroende
på hur vattnet rinner, kommer det att
spraya, dimma eller skapa vattenbågar.
Det går även att kontrollera strålarnas
intensitet genom att blockera munstycket med fötterna.

 

RACE
Består av två parallella spår. Race tar fram ett litet tävlingsmoment
genom att få flytande objekt att snabbast
ta sig hela vägen till slutet av spåret.
På vägen finns reglerbara redskap som påverkar vattenströmmen.

 

 

TIDE POOL
Med Tide Pool kan barn luta sig tillbaka,
njuta av lite tyst tid och observera
stigande tidvatten som fyller alla sprickor.
Barnen kan leka ”stepping stone”
eller sitta på stenar i olika storlekar och
styra vattnet på dess väg mot
den grunda delen.

 

Water Journey ™ Pico, Alto och Hop hämtar sin inspiration från flödande bergstoppar och lekfulla trappstenar. De kantiga formationerna avspeglar en avgörande period i barnens utvecklingen.

HOP N°2
Hoppa mellan och trampa på dessa texturerade stenar så sprayar de sina mjuka strålar av vatten högre upp i luften. Främjar balans och samordning. Markkonstruktionen är strukturerad och underlättar enkel kontakt för alla åldrar och förmågor. Visar orsak och verkan genom att interagera med sprayfunktioner.

PICO
Introducerar barn till taktil lek. Den har unika texturer på varje sida. En kaskadspray på bergstoppen släpper ut vatten i varje skrymsle och vrår när barn utforskar de strömmande ytorna.

 

ALTO
Har en större yta och bredare fördjupningar för ännu mer taktila lekupplevelser. Den är utrustad med en roterande omkastare som manipulerar vattenflödet.

 

 

Inspirerade design
Alla sju alternativen uppmärksammar små barns kognitiva, sociala och motoriska färdigheter genom en serie öppna lekevenemang. Med LABYRINT, lär slussar och vattenhjul sambandet mellan orsak och verkan. JET DANCE utforskar koordinationen med sina olika vatteneffekter med sprayar och fontäner som skapar vattenbågar. RACE får fram små barns tävlingslust med två spår sida vid sida, medan TIDE POOL uppmuntrar till lugnande färdigheter.

En ny dimension till Water Journey ™, Pico och Alto är iögonfallande formationer som efterliknar steniga landformationer. Dessa redskap, som är utformade för åldersgruppen 2-5, plaskar, sprutar och flödar för att uppmärksamma barnens kognitiva färdigheter. Slutligen kombinerar Hop koordinering med lärande av orsak och verkan. De strukturerade klippstenarna har en mjuk spraystråle som ökar eller minskar intensiteten beroende på tryckmängden.

 

Naturens sätt att leka
Hälsosam, dynamisk lek är taktil: det är att hoppa över stenar på en skärgårdsö, det är kung eller drottning av berget, det kan till och med vara något så enkelt som att följa en kvist ner i en vandrande bäck. Water Journey ™ är inspirerad av hur världen omkring oss flyter och kombinerar naturlig lek, som inbjuder barn att röra sig och förändra sin omgivning. Dessa bekymmersfria lekutrymmen låter föräldrar ta ett steg tillbaka och se sina barn samarbeta, tävla, lösa problem och lära sig något nytt.

 

Landskap och konfigurationer
Naturligtvis beror allt på dig hur det sätts ihop. Faktum är att Water Journey ™ engagerar samma typ av lek för designers och landskapsarkitekter som det gör för barn. Med Labyrinth, Jet Dance, Race och Tide Pool kan två, tre eller till och med fyra olika landskap sättas samman till ett stort lekområde. Kombinera stillheten i Tide Pool med Race konkurrenskraft, låt Labyrints strömmande vägar vägleda mot Jet Dans dimmiga landskap – utforska upp till nio multisensoriska konfigurationer!

Dessutom finns Pico och Alto tillgängliga i tre distinkta konfigurationer med unika sprayfunktioner och interaktiva lektillbehör. För att leda barnen i nya riktningar, finns Hop i två trippelvarinater som i kombination skapar slingrande stigar!

 

En ny strategi för vattenlek
Mer och mer letar kommuner, vattenparker och orter efter innovativa sätt att framkalla en återgång till naturen. Barn är nyfikna, äventyrliga och fantasifulla. När ett lekutrymme inbjuder dem att utveckla nya insikter eller färdigheter, accepterar de entusiastiskt utmaningen. De svarar med djupare engagemang, längre besök och större leenden.

 

Hur fungerar det?           

Den tekniska delen med vattenförsörjningen, är likvärdig med tekniken för en Splashpad .”Så fungerar det”

 

Se katalog nätet